pletserfamily
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
rj a vendgknyvbe!

 
Men
 
Elad!!!
 
rj nekem!

 
Szavazs
Neked hogy tetszik ez az oldal?

Nagyon tetszik.
Mg elmegy.
Lehetne jobb is.
Egyltaln nem tetszik.
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Hello!
 
Kedvenc oldalaim
 
dessgek

 

dessgek

 

Csokoldkenyr

4 dl finomliszt,
  • 20 dkg fz- vagy tcsokold,
  • 2-2 dl joghurt s kristlycukor,
  • 5-5 dkg dibl s mazsola,
  • 1 tojs,
  • 1 evkanl stpor,
  • csipetnyi s;
  • a formhoz 2-2 dkg vaj s liszt.

  • Elksztse:
    a csokoldt a reszel legdurvbb fokn lereszelem vagy nagyon aprra forgcsolom. A dit durvra trm, s a megmosott mazsolval egytt 1 teskanl liszttel sszekeverem. Hosszks, keskeny tepsit kivajazok, s liszttel behintem.

    Elksztse:
    a joghurtot a cukorral s a liszttel simra keverem, majd a tojst, st s stport is hozzadom. Alaposan kikeverem. A reszelt csokoldt s a dit-mazsolt a tsztba forgatom, ezutn a masszt a kikent formba simtom. Elmelegtett, forr stbe tolom, de a lngot 10 perc mlva gyengbbre csavarom. 30-40 percig stm. Mieltt kivennm a stbl, ellenrzm, megslt-e, vagyis egy hurkaplct vagy tt beleszrok. Ha mr nem ragad r a tsztbl, elkszlt. Mg melegen deszkra bortom, de csak akkor szeletelem fel, ha teljesen kihlt. Alufliba csomagolva htben sokig elll.


     

    Rkczi trs

    Hozzvalk:
  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kg tr
  • 8 db tojs
  • 30 dkg cukor
  • srgabarcklekvr
  • citromhj
  • vanlis cukor

  • Elksztse: A lisztet a vajjal sszemorzsoljuk, hozzadjuk a porcukrot, majd 2 tojs srgjval hidegen sszegyrjuk. 1 cm vkonyra kinyjtjuk a tsztt, s 180 fokon flig megstjk. Kzben sszekeverjk a trt, a cukrot, a hat tojs srgjt, a vanlis cukrot s a citromhjat. A flig slt tsztra kenjk a baracklekvrt, majd arra a trkrmet, s visszatoljuk a stbe. Amikor majdnem ksz, a tetejre simtjuk a kemny habb vert tojsfehrjt, s 120-140 fokon 15 percig stjk mg.

     Anyukm nagyon finomra sttte!

     

     Csigartes

     

    2 rteslap,
  • 20 dkg darlt di,
  • 5 dkg mazsola,
  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • reszelt citromhj

  • A vajat felolvasztjuk, a mazsolt meleg vzbe ztatjuk. A rteslapokat olvasztott vajjal megkenjk s egymsra helyezzk. A szleknl 2-2 cm-t kihagyunk, a tbbi rszre egyenletesen elosztjuk a darlt dit, a lecspgtetett mazsolt, a cukrot s a reszelt citromhjat. olvasztott vajjal meglocsoljuk s a hosszabb oldalnl fogva feltekerjk, majd csiga alakban sszetekerjk. Tepsibe fektetjk, vajjal meglocsoljuk s pirosra stjk.

    Ms tltelkkel is nagyon finom!!!

     

    Csokis-habos fnk
    Hozzvalk:
  • 3 dl vz
  • 10 dkg margarin
  • csipet s
  • 15 dkg liszt
  • 5 tojs
  • 7 dl tejszn
  • cukor
  • 3 csomag habfixl
  • 1,5 liter tej
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 2 tbla tcsokold
  • 6 evkanl cukor



  • Elkszts:

    Kpviselfnk: A vizet felforraljuk egy csipet sval s a margarinnal. Aprnknt hozzadjuk a lisztet, s addig keverjk a tzn, amg az edny faltl elvlik. A tzrl levve robotgppel hozzkeverjk egyenknt a tojsokat. A tepsibe (tvolsgot hagyva) nagyobb mogyornyi halmokat tesznk, s forr (180 fokos) stben vilgosra stjk ket.

    Tltelk: zls szerint cukrozott, kemnyre vert tejsznhab (habfixet is tegynk bele). A teljes adaghoz kb. 7 dl tejszn kell, de a fnkokat fagyaszthatjuk is, ha kisebb adagot akarunk csak kszteni.

    Csokis ntet: A tejet felforraljuk gy, hogy a kt tbla tcsokit beletrdeljk. Kt csomag csokis pudingport 6 evkanl cukorral egytt felfznk a tejben. (Jval hgabbnak kell lennie, mint a hagyomnyos pudingnak.) Az ntet mennyisge szintn a teljes adagra elg.

    A kislt, kihlt fnkokat injekcis fecskend (50 ml-es fecsit hasznlj!) segtsgvel megtltjk a tejsznhabbal, s egy lapos jnai tlban elrendezzk. A kihlt csokis ntettel az egszet lentjk.

    Joj
    Hozzvalk:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag stpor
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg zsr
  • 2 egsz tojs
  • 1 csomag vanlis cukor
  • 3 evkanl kaka (nem cukrozott)
  • + lekvr

  • Elkszts: A hozzvalkat sszegyrom, kicsit pihentetem. A cipt kt rszre osztom, az egyik felhez hozzgyrom a kakat. Mindkt cipt lisztezett deszkn kb. 3 mm vastagra kinyjtom, kiszaggatom. A kekszeket stpapron vagy vajazott-lisztezett tepsiben kistm. Ha kihlt, egy barna s egy fehr korongot barack vagy brmilyen lekvrral sszeragasztok. Akkor a legjobb, ha egy jszakt de legalbb pr rt fmdobozban pihen.

    Kekszes alms
    Hozzvalk:
  • 1 kg alma,
  • 8 dl vz,
  • 20 dkg cukor,
  • 3 csomag vanlis pudingpor,
  • kb. 50 dkg szgletes hztartsi keksz
  • Csokimzhoz:
  • 4 evkanl kakapor
  • 4 evkanl cukor
  • 7-8 evkanl vz
  • 5 dkg margarin



  • Elkszts: Az almt meghmozzuk, lereszeljk, 5 dl vzben megfzzk a cukorral. A pudingport 3 dl vzzel kikeverjk, az almhoz ntjk, srre fzzk. Egy tepsit kirakunk a keksz felvel, a langyos krmet rkenjk. Befedjk a maradk keksszel, a tetejrre csokimzat rakunk.
    A csokimzhoz a kakaport, a cukrot a vzzel felfzzk, tzrl levve belekeverjk a margarint.

    Alms omlett
    Hozzvalk:
  • 6 tojs,
  • 2 alma,
  • 0,5 dl habtejszn,
  • 2 evkanl kristlycukor,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 fl citrom hja,
  • sima vagy fahjas porcukor

  • Elkszts: A tojsokat ssk egy tlba, szrjuk r a kt kanl cukrot s verjk fel habvervel vagy gppel. ntsk hozz a tejsznt, s keverjk tovbb egy fl percig. A meghmozott almt vgjuk 2-3 mm-es szeletekre, kzben csepegtessnk r citromot, hogy ne barnuljon meg. Egy kzepes mret teflon serpenyben olvasszuk fel a vajat, s ebben proljuk meg az almt. ntsk hozz a tojsokat, a tzet vegyk kisebbre. Kevers s rzs nlkl sssk addig, amg elvlik a serpeny faltl, mint egy vastag palacsinta. Nhny percre fedjk le, hogy a teteje is sszelljon. Egy tnyr segtsgvel fordtsuk meg, majd a tnyrrl cssztassuk vissza a serpenybe. Sssk pr percig, majd tegyk lapos tnyrra. A tetejre szrjunk sima vagy fahjas porcukrot.

    Bgresti
    Hozzvalk:
  • 2 dl kefr
  • liszt
  • cukor
  • olaj
  • 2 egsz tojs
  • 1 kvskanl stpor
  • citromhj
  • idnygymlcs

  • Elkszts: Azrt knny, mert nem kell mrni a hozzvalkat. A kefres pohr a mrce. Az 1 pohr kefrhez adunk 2 pohr lisztet, 1 1/2 pohr cukrot s 1/2 pohr olajat. Ezutn 2 egsz tojst kevernk bele, majd a stport s a citromhjt. Jl sszekeverjk, belentjk egy elre kivajazott s kimorzszott tepsibe. A vgn pedig megszrjuk a tetejt brmilyen gymlccsel (idnyfgg). Kb.15-20 perc alatt megsl s nagyon finom!

    Alms-kekszes sti
    Hozzvalk:
  • 2 csomag hztartsi keksz
  • 1 kg reszelt alma
  • 6 dl + 3 dl vz
  • 30 dkg cukor
  • 3 csomag vanilispudingpor

  • Elkszts: Az egyik csomag hztartsi kekszet lerakom a tepsi aljra. 1 kg reszelt almt 6 dl vzzel s 30 dkg cukorral megfzk. A 3 csomag pudingot kikeverem 3 dl vzzel, sszekeverem az almval, srre fzm. Beleteszem a tepsibe, majd rrakom a msik csomag kekszet. A tetejre lehet csokimzat tenni, de anlkl is finom!!

    Alms palacsintalepny
    Hozzvalk: 1 pohr liszt, 1 tojs, 1 pohr tej, 4 alma, kevs vaj, fahj, cukor zls szerint

    Elkszts: Hmozzuk meg az almt, vgjuk cikkekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyben, tegyk bele az almt, hintsk meg cukorral, s proljuk 5-10 percig. Ksztsnk a tbbi hozzvalbl sr palacsintatsztt, ntsk az almra. Amikor az egyik fele megslt, cssztassuk a lepnyt egy tlra, majd a sletlen felvel bortsuk vissza a serpenyben s sssk kszre. Szrjuk meg fahjas cukorral. Azonnal tlaljuk.
    Alms krmes
    A tszthoz msfl kg alma,
  • 20 dkg liszt,
  • 18 dkg porcukor,
  • 8 tojs,
  • 8 evkanl vz,
  • 1 evkanl kakapor,
  • fl zacsk stpor,
  • a krmhez fl liter tej,
  • 25 dkg margarin,
  • 18 dkg porcukor,
  • 2 zacsk vanlis pudingpor,
  • 1 tbla tortabevon,
  • csipetnyi s.



  • Kzepes mret tepsit aluflival kiblelnk, s a meghmozott, kicsumzott almt szorosan egyms mell szeleteljk. A tojssrgkat a porcukorral s a vzzel habosra keverjk, hozzadjuk a lisztet, a stport meg a tojsfehrjkbl vert habot. Felt az almra simtjuk, majd a megmaradt tsztamasszhoz hozzkeverjk a kakaport. Ezt rkenjk a srga rtegre. Elmelegtett stben kzepes lngon megstjk. Mikzben sl, a tejben megfzzk a pudingot (cukor nlkl). Mg a puding hl, a margarint cukorral habosra keverjk, s a kihlt pudingot hozzadjuk. A mr kihlt stemnyrl lehzzuk az aluflit, s a krmet az alma tetejre kenjk. Vgl olvasztott csokoldval bevonjuk a tetejt. A stemny rdekessge, hogy slskor alul lv alma kerl fellre, r pedig a krm s csokoldmz.


     

     

     

     

     

     

     

     
    Kreatv hobby
     
    Oriflame
     
    Receptgyjtemnyem
     
    Bannerek
     
    Flash-ek
     
    Jtssz egy kicsit!
     
    Ha szksged van egy sztrra...
     
    Olvass!
     
    A drga id
     
    Eddig ennyien jrtak nlunk
    Induls: 2005-10-23
     
    Mindennapjaink
    2025. Mrcius
    HKSCPSV
    24
    25
    26
    27
    28
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08
    09
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    01
    02
    03
    04
    05
    <<   >>
     
    Animlt kpek
     
    Nzz be hozzjuk is!
     
    info 01
     

    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros