Zldsges telek
Csben slt karfiol s brokkoli paradicsomos mozzarellval
30 dkg brokkoli,
30 dkg karfiol,
15 dkg mozzarella,
15 dkg paradicsom,
5-6 gerezd fokhagyma,
s,
citroml
|
A brokkolit ss, fokhagyms vzben leforrzzuk, a rzsira szedett karfiolt, ss citromos vzben elfzzk. Egy tzll tlba helyezzk rtegesen a karfiolt s a brokkolit, gy, hogy minden rteg kz egy-egy sor szeletelt mozzarellt is tesznk. Tetejt teljesen bebortjuk sajttal, paradicsomkarikval dsztjk s forr stben pirosra stjk |
Knaikel-salta
1 knai kel,
2 tojs,
10 dkg rokfort sajt,
1 jonatn alma,
2 burgonya,
2 dl joghurt,
6 dkg majonz,
mustr,
porcukor,
s
|
A tojst kemnyre fzzk, a burgonyt hjban megfzzk. A joghurtban kikeverjk a majonzt, majd mustrral, porcukorral, sval zestjk. A kemny tojst s a burgonyt karikra vgjuk. A megtiszttott almt kockkra, a megmosott knai kelt cskokra vgjuk. sszekeverjk a salta hozzvalit, lentjk a mrtssal s legalbb 20 percig rleljk. reszelt rokfort sajttal meghintve knljuk, rozsos zsemlt adunk hozz. |
Hagymalepny
a tszthoz: 25 dkg teljes rls liszt,
5 dkg vaj,
2 dkg leszt,
5 evkanl tej,
cukor,
s,
a tltelkhez: 50 dkg vrshagyma,
2 dl tejfl,
2 tojs,
olaj,
s,
bors,
kmnymag
|
A z lesztt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet sszegyrjuk a vajjal, az leszts folyadkkal, sval, szksg szerint kevs vzzel. Meleg helyen kelesztjk. Kzben megforrstott olajon vegesre proljuk a vastagon felkarikzott hagymt. Sval, borssal, kmnymaggal zestjk. A megkelt tszt 5 mm vastagon kinyjtjuk, tepsibe fektetjk s forr stben 10 percig elstjk. Kirakjuk a prolt hagymval, lentjk a tojssal elkevert tejfllel s visszatoljuk a stbe. Aranysrgra stjk. |
Joghurtos padlizsnkrm
Hozzvalk:
2 db nagyobb padlizsn (kb. 50 dkg)
2 evkanl olvaolaj
1 pohr joghurt
2-3 gerezd fokhagyma
s
esetleg bors
|
Elksztse: A padlizsnt megmosom, berakom a stbe s addig stm amg sszeesik. Aztn kiveszem a stbl, lehzom a hjt, s a fokhagymval sszeturmixolom. Egy jl zrd ednybe teszem, hozzadom az olvaolajat, a st s a joghurtot. Jl sszekeverem. Pirtskenyrrel fensges, s sokig elll.
Megjegyzs: Lehet eltel, de nll vacsoraknt is megllja a helyt. St, ha kicsit hgabbra csinljuk (tbb joghurttal), akkor saltntetknt is hasznlhat.
|
|