pletserfamily
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Írj a vendégkönyvbe!

 
Menü
 
Eladó!!!
 
Írj nekem!

 
Szavazás
Neked hogy tetszik ez az oldal?

Nagyon tetszik.
Még elmegy.
Lehetne jobb is.
Egyáltalán nem tetszik.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Hello!
 
Kedvenc oldalaim
 
Édességek

 

Édességek

 

Csokoládékenyér

4 dl finomliszt,
  • 20 dkg főző- vagy étcsokoládé,
  • 2-2 dl joghurt és kristálycukor,
  • 5-5 dkg dióbél és mazsola,
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál sütőpor,
  • csipetnyi só;
  • a formához 2-2 dkg vaj és liszt.

  • Előkészítése:
    a csokoládét a reszelő legdurvább fokán lereszelem vagy nagyon apróra forgácsolom. A diót durvára töröm, és a megmosott mazsolával együtt 1 teáskanál liszttel összekeverem. Hosszúkás, keskeny tepsit kivajazok, és liszttel behintem.

    Elkészítése:
    a joghurtot a cukorral és a liszttel simára keverem, majd a tojást, sót és sütőport is hozzáadom. Alaposan kikeverem. A reszelt csokoládét és a diót-mazsolát a tésztába forgatom, ezután a masszát a kikent formába simítom. Előmelegített, forró sütőbe tolom, de a lángot 10 perc múlva gyengébbre csavarom. 30-40 percig sütöm. Mielőtt kivenném a sütőből, ellenőrzöm, megsült-e, vagyis egy hurkapálcát vagy tűt beleszúrok. Ha már nem ragad rá a tésztából, elkészült. Még melegen deszkára borítom, de csak akkor szeletelem fel, ha teljesen kihűlt. Alufóliába csomagolva hűtőben sokáig eláll.


     

    Rákóczi túrós

    Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kg túró
  • 8 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • sárgabarcklekvár
  • citromhéj
  • vaníliás cukor

  • Elkészítése: A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, majd 2 tojás sárgájával hidegen összegyúrjuk. 1 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és 180 fokon félig megsütjük. Közben összekeverjük a túrót, a cukrot, a hat tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig sült tésztára kenjük a baracklekvárt, majd arra a túrókrémet, és visszatoljuk a sütőbe. Amikor majdnem kész, a tetejére simítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és 120-140 fokon 15 percig sütjük még.

     Anyukám nagyon finomra sütötte!

     

     Csigarétes

     

    2 réteslap,
  • 20 dkg darált dió,
  • 5 dkg mazsola,
  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj,
  • reszelt citromhéj

  • A vajat felolvasztjuk, a mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A réteslapokat olvasztott vajjal megkenjük és egymásra helyezzük. A széleknél 2-2 cm-t kihagyunk, a többi részre egyenletesen elosztjuk a darált diót, a lecsöpögtetett mazsolát, a cukrot és a reszelt citromhéjat. olvasztott vajjal meglocsoljuk és a hosszabb oldalánál fogva feltekerjük, majd csiga alakban összetekerjük. Tepsibe fektetjük, vajjal meglocsoljuk és pirosra sütjük.

    Más töltelékkel is nagyon finom!!!

     

    Csokis-habos fánk
    Hozzávalók:
  • 3 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • csipet só
  • 15 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 7 dl tejszín
  • cukor
  • 3 csomag habfixáló
  • 1,5 liter tej
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 6 evőkanál cukor



  • Elkészítés:

    Képviselőfánk: A vizet felforraljuk egy csipet sóval és a margarinnal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük a tűzön, amíg az edény falától elválik. A tűzről levéve robotgéppel hozzákeverjük egyenként a tojásokat. A tepsibe (távolságot hagyva) nagyobb mogyorónyi halmokat teszünk, és forró (180 fokos) sütőben világosra sütjük őket.

    Töltelék: ízlés szerint cukrozott, keményre vert tejszínhab (habfixet is tegyünk bele). A teljes adaghoz kb. 7 dl tejszín kell, de a fánkokat fagyaszthatjuk is, ha kisebb adagot akarunk csak készíteni.

    Csokis öntet: A tejet felforraljuk úgy, hogy a két tábla étcsokit beletördeljük. Két csomag csokis pudingport 6 evőkanál cukorral együtt felfőzünk a tejben. (Jóval hígabbnak kell lennie, mint a hagyományos pudingnak.) Az öntet mennyisége szintén a teljes adagra elég.

    A kisült, kihűlt fánkokat injekciós fecskendő (50 ml-es fecsit használj!) segítségével megtöltjük a tejszínhabbal, és egy lapos jénai tálban elrendezzük. A kihűlt csokis öntettel az egészet leöntjük.

    Jojó
    Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg zsír
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaó (nem cukrozott)
  • + lekvár

  • Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrom, kicsit pihentetem. A cipót két részre osztom, az egyik feléhez hozzágyúrom a kakaót. Mindkét cipót lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtom, kiszaggatom. A kekszeket sütőpapíron vagy vajazott-lisztezett tepsiben kisütöm. Ha kihűlt, egy barna és egy fehér korongot barack vagy bármilyen lekvárral összeragasztok. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát de legalább pár órát fémdobozban pihen.

    Kekszes almás
    Hozzávalók:
  • 1 kg alma,
  • 8 dl víz,
  • 20 dkg cukor,
  • 3 csomag vaníliás pudingpor,
  • kb. 50 dkg szögletes háztartási keksz
  • Csokimázhoz:
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál cukor
  • 7-8 evőkanál víz
  • 5 dkg margarin



  • Elkészítés: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, 5 dl vízben megfőzzük a cukorral. A pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, sűrűre főzzük. Egy tepsit kirakunk a keksz felével, a langyos krémet rákenjük. Befedjük a maradék keksszel, a tetejérre csokimázat rakunk.
    A csokimázhoz a kakaóport, a cukrot a vízzel felfőzzük, tűzről levéve belekeverjük a margarint.

    Almás omlett
    Hozzávalók:
  • 6 tojás,
  • 2 alma,
  • 0,5 dl habtejszín,
  • 2 evőkanál kristálycukor,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 fél citrom héja,
  • sima vagy fahéjas porcukor

  • Elkészítés: A tojásokat üssük egy tálba, szórjuk rá a két kanál cukrot és verjük fel habverővel vagy géppel. Öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük tovább egy fél percig. A meghámozott almát vágjuk 2-3 mm-es szeletekre, közben csepegtessünk rá citromot, hogy ne barnuljon meg. Egy közepes méretű teflon serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és ebben pároljuk meg az almát. Öntsük hozzá a tojásokat, a tüzet vegyük kisebbre. Keverés és rázás nélkül süssük addig, amíg elválik a serpenyő falától, mint egy vastag palacsinta. Néhány percre fedjük le, hogy a teteje is összeálljon. Egy tányér segítségével fordítsuk meg, majd a tányérról csúsztassuk vissza a serpenyőbe. Süssük pár percig, majd tegyük lapos tányérra. A tetejére szórjunk sima vagy fahéjas porcukrot.

    Bögresüti
    Hozzávalók:
  • 2 dl kefír
  • liszt
  • cukor
  • olaj
  • 2 egész tojás
  • 1 káváskanál sütőpor
  • citromhéj
  • idénygyümölcs

  • Elkészítés: Azért könnyű, mert nem kell mérni a hozzávalókat. A kefíres pohár a mérce. Az 1 pohár kefírhez adunk 2 pohár lisztet, 1 1/2 pohár cukrot és 1/2 pohár olajat. Ezután 2 egész tojást keverünk bele, majd a sütőport és a citromhéját. Jól összekeverjük, beleöntjük egy előre kivajazott és kimorzsázott tepsibe. A végén pedig megszórjuk a tetejét bármilyen gyümölccsel (idényfüggő). Kb.15-20 perc alatt megsül és nagyon finom!

    Almás-kekszes süti
    Hozzávalók:
  • 2 csomag háztartási keksz
  • 1 kg reszelt alma
  • 6 dl + 3 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 3 csomag vaniliáspudingpor

  • Elkészítés: Az egyik csomag háztartási kekszet lerakom a tepsi aljára. 1 kg reszelt almát 6 dl vízzel és 30 dkg cukorral megfőzök. A 3 csomag pudingot kikeverem 3 dl vízzel, összekeverem az almával, sűrűre főzöm. Beleteszem a tepsibe, majd rárakom a másik csomag kekszet. A tetejére lehet csokimázat tenni, de anélkül is finom!!

    Almás palacsintalepény
    Hozzávalók: 1 pohár liszt, 1 tojás, 1 pohár tej, 4 alma, kevés vaj, fahéj, cukor ízlés szerint

    Elkészítés: Hámozzuk meg az almát, vágjuk cikkekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele az almát, hintsük meg cukorral, és pároljuk 5-10 percig. Készítsünk a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát, öntsük az almára. Amikor az egyik fele megsült, csúsztassuk a lepényt egy tálra, majd a sületlen felével borítsuk vissza a serpenyőben és süssük készre. Szórjuk meg fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.
    Almás krémes
    A tésztához másfél kg alma,
  • 20 dkg liszt,
  • 18 dkg porcukor,
  • 8 tojás,
  • 8 evőkanál víz,
  • 1 evőkanál kakaópor,
  • fél zacskó sütőpor,
  • a krémhez fél liter tej,
  • 25 dkg margarin,
  • 18 dkg porcukor,
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor,
  • 1 tábla tortabevonó,
  • csipetnyi só.



  • Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, és a meghámozott, kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük. A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport meg a tojásfehérjékből vert habot. Felét az almára simítjuk, majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt rákenjük a sárga rétegre. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül). Míg a puding hűl, a margarint cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzáadjuk. A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát, és a krémet az alma tetejére kenjük. Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét. A sütemény érdekessége, hogy süléskor alul lévő alma kerül felülre, rá pedig a krém és csokoládémáz.


     

     

     

     

     

     

     

     
    Kreatív hobby
     
    Oriflame
     
    Receptgyűjteményem
     
    Bannerek
     
    Flash-ek
     
    Játssz egy kicsit!
     
    Ha szükséged van egy szótárra...
     
    Olvass!
     
    A drága idő
     
    Eddig ennyien jártak nálunk
    Indulás: 2005-10-23
     
    Mindennapjaink
    2025. Április
    HKSCPSV
    31
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08
    09
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    01
    02
    03
    04
    <<   >>
     
    Animált képek
     
    Nézz be hozzájuk is!
     
    info 01
     

    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros