pletserfamily
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
rj a vendgknyvbe!

 
Men
 
Elad!!!
 
rj nekem!

 
Szavazs
Neked hogy tetszik ez az oldal?

Nagyon tetszik.
Mg elmegy.
Lehetne jobb is.
Egyltaln nem tetszik.
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
Hello!
 
Kedvenc oldalaim
 
Magyaros telek

 

Magyaros telek

Birkaprklt
Hozzvalk:
  • 1-1,5 kg birkahs,
  • 15 dkg zsr vagy olaj,
  • 3 fej vrshagyma,
  • 2 zldpaprika,
  • 1 paradicsom,
  • s,
  • pirospaprika,
  • cseresznyepaprika,
  • vrsbor


  • Elksztse: A hst megmossuk, a faggys rszt eltvoltjuk, majd felkockzzuk. A vrshagymt felkockzzuk, s a zsron vagy olajon vegesre proljuk. Lehzzuk a tzrl, megszrjuk pirospaprikval, beletesszk a felkockzott hst, sszekeverjk, majd felntjk kevs vzzel vagy zls szerint vrsborral, zls szerint megszzuk. Hozzadjuk a felkockzott paradicsomot s zldpaprikt, esetleg egy kevs cseresznyepaprikt, s lass tzn fzzk. Ha szksges, az elprolgott vizet ptoljuk. Ss vzben ftt burgonyval tlaljuk.

     

    Dunai halszl

    Hozzvalk:
  • 1 db egykils ponty,
  • egy nagy fej vrshagyma (csak tavalyi j)
  • kt evkanl pirospaprika,
  • s,
  • vz
  • ha nagyobb mennyisget akarsz, ennek a tbbszrst vedd, de mindig kb. egy kils legyen a hal

  • Elkszts: Fontos az elkszts, a fzs mr gyorsan megy. A pontyot tisztts utn be kell irdalni, ezutn kt ujjnyi vastag szeletekre vgni. Kt rra hagyd llni hideg helyen beszva. A hagymt nagyon aprra kell fevgni (nem reszelni). Rtegesen rakd le a bogrcsba vagy a fazkba, s annyi vzzel ntsd fel, amennyi jl ellepi. Szd meg, s ers lngon forrald fel. A paprika felt amikor felforrt, a msik felt kzvetlenl az elkszlte utn tedd bele. 25 perc alatt nagyon ers lngon fzve kszen is van. Csak akkor lesz finom, ha fzs kzben majdnem kiugrik a bogrcsbl.

     

     

    Bakonyi csirkecomb

    Hozzvalk 4 szemlyre:
  • 4 csirkecomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 25 dkg sampinyon gomba
  • 1 zldpaprika
  • 4 evkanl olaj
  • 2 evkanl liszt
  • 1 kvskanl pirospaprika
  • 1 evkanl paradicsompr
  • 1 dl szraz fehrbor
  • 2+1 dl tejfl

  • Elkszts: A csirkecombokat lebltjk, lecsepegtetjk, bedrzsljk sval s borssal. A hagymt meghmozzuk, s finomra vgjuk. A gombt megtiszttjuk, nem tl vkonyan felszeleteljk. A zldpaprikt lebltjk, kicsumzzuk, s felkarikzzuk.
    Elkszts: Nagyobb-mlyebb serpenyben felforrstjuk az olajat. A csirkecombokat megszrjuk liszttel, s mindkt oldalukon hirtelen megkapatjuk az olajban, majd kiszedjk a serpenybl. A zsiradkban megfonnyasztjuk a hagymt, lehzzuk a tzrl, elkeverjk a pirospaprikval s a paradicsomprvel, rdobjuk a gombt s a zldpaprikt, aztn felntjk fl dl vzzel s a borral. Jl sszeforraljuk, majd beletesszk a hst, s fed alatt, olykor megrzogatva puhra proljuk. A csirkecombokat kiss flrehzzuk az ednyben, a mrtsban elkevernk 2 dl tejflt, zls szerint utnaszzuk, borsozzuk, majd sszeforraljuk. Tetejt megntzzk 1 dl tejfllel, s forrn tlaljuk. Vgott snidlinggel vagy petrezselyemmel dsztjk.

     

    Cignypecsenye
    Hozzvalk:
  • sertskaraj kicsontozva
  • fokhagymakrm
  • liszt
  • pirospaprika
  • burgonya
  • olaj

  • Elkszts: A hst kicsit kikloffoljuk, mindkt oldalt megkenjk a fokhagyma krmmel. VIGYZAT A FOKHAGYMA KRM SS, NEM KELL KLN SZNI! Egy tlba egymsra rakjuk, s sszerleljk. Msnap papriks lisztben megforgatjuk, olajban megstjk. Ftt burgonyval s tatzikivel tlaljuk.

     

    Cignypecsenye flis burgonyval

    Hozzvalk 4 szemlyre:
  • 8 szelet sertstarja
  • A pclhez:
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 dl vrsbor
  • 1 kvskanl fokhagyms pcfszer
  • 1 kvskanl rlt rozmaring
  • 1 kvskanl majornna
  • 1 kvskanl rlt vegyes bors


  • Elkszts: A tarjaszeleteket megmossuk, leszrtjuk, kiss kiverjk s flretesszk. A pclhozzvalkat sszekeverjk. A hsszeleteket egyenknt bekenjk a pclvel, s tlba rakjuk. Betesszk a htbe, s msnapig rleljk.

    Elkszts: Sts eltt fl rval kivesszk a htbbl a hst. Lecsurgatjuk a pclevet, s forr serpenyben a hsok mindkt oldalt kb. 6-8 perc alatt szp pirosra stjk. Fliban slt burgonyval, saltkkal tlaljuk.

     

    Cslkegytl
    Hozzvalk:
  • 2 kisebb brs cslk (lehet fstlt is),
  • 60 dkg burgonya,
  • 2 dl tejfl,
  • 2 fej vrshagyma,
  • s,
  • bors,
  • 1 mokkskanl szerecsendi

  • Elkszts: A cslkhst darabokra vgjuk, s kuktban - bettre tve - megszzuk. Alntnk 1,5 dl vizet, s a kukta jelzstl szmtva 30 percig fzzk. Kzben nyers burgonyt hmozunk, s kis hasbokra vgjuk, a hagymt pedig felkarikzzuk. Mly tzll tlba egy sor burgonyt rakunk, ezt megszzuk, meghintjk szerecsendival. Erre hagymakarika kerl, ezt szintn fszerezzk, majd a burgonyt, hagymt addig rtegezzk, mg elfogy. Ha a hs megftt, kivesszk a kuktbl, s brs felvel felfel bebortjuk vele a burgonyt. A cslklt sszekeverjk a tejfllel, s az teltre ntjk. A tlat lefedjk, s 25 percig nagy lngon stjk, majd a fedt levve pirosra stjk.

    Gombapapriks
    Hozzvalk 4 szemlyre:
  • 1 kg gomba
  • 1 nagy fej vrshagyma
  • 2 zldpaprika
  • 6 evkanl olaj
  • 2 evkanl telzest
  • 1 teskanl des-nemes pirospaprika
  • 2 dl tejfl
  • 1 dl tejszn
  • 2 evkanl liszt


  • Elkszts: A gombt megtiszttjuk, megmossuk, s szeletekre vgjuk. A hagymt meghmozzuk, s finomra aprtjuk. A zldpaprikt megmossuk, kicsumzzuk, s a hst apr kockkra vgjuk.
    Elkszts: Az olajat lbasban felmelegtjk, hozzadjuk a finomra vgott hagymt, s vilgosra pirtjuk. Beletesszk a gombt s a zldpaprikt. Megszrjuk az telzestvel, rlt borssal, meghintjk a pirospaprikval, s kb. 30 perc alatt lass tzn, lefedve rvid lre proljuk. A tejflt sszekeverjk a tejsznnel, majd simra keverjk a liszttel, s a ksz gombhoz adjuk. sszekeverjk, s mg egyszer jl felforraljuk. Galuskval, vagy tsztval tlaljuk.

    Hagyms aprpecsenye

    Hozzvalk 4 szemlyre:
  • 60 dkg sertstarja
  • 1 fej vrshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 3 evkanl olaj+bven a stshez
  • 1 evkanl flekken fszerkeverk

  • Elkszts: A hst megmossuk, szrazra trljk s kb. 2x2 cm-es kockkra vgjuk. A hagymt megtiszttjuk, s aprra vgjuk. A burgonyt meghmozzuk, megmossuk, s kb. akkora kockra vgjuk, mint a hs.

    Elkszts: Serpenyben 3 evkanl olajat forrstunk, beletesszk a hst, s kevergetve nagy lngon minden oldalt aranysrgra pirtjuk. Hozzadjuk a hagymt, s kisebb lngon kevergetve egytt pirtjuk, vigyzva, hogy a hagyma ne gjen meg. Megszrjuk a flekken fszerkeverkkel, kevs sval, borssal, felntjk egy kevs vzzel. Fed alatt kb. 40 perc alatt puhra proljuk, majd fed nlkl zsrjra stjk. A burgonyt b olajban kistjk, vatosan sszeforgatjuk a hssal. Vegyes saltval vagy savanysggal, azonnal forrn tlaljuk.

    Palcleves
    60 dkg birkahs
  • 1 nagy fej vrshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg zldbab
  • 2 burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evkanl olaj
  • 1 kvskanl pirospaprika
  • 1 mokkskanl rlt kmny
  • 1 babrlevl
  • 1 evkanl liszt
  • 2 dl tejfl

  • Elkszts: A birkahst megmossuk, konyhai paprtrlvel szrazra trljk, s kockra vgjuk. A hagymt, a fokhagymt megtiszttjuk, aprra vgjuk. A zldbabot megtiszttjuk, 2-3 cm-es darabkkra felaprtjuk, megmossuk. A burgonyt megtiszttjuk, megmossuk, s kockra vgjuk. A petrezselymet megmossuk, s felaprtjuk.
    Elkszts: Az olajat fazkban felforrstjuk, beletesszk a hagymt, s vegesre proljuk. Hozztesszk a kockra vgott hst, rvid ideig pirtjuk, megszrjuk pirospaprikval, hozzadjuk a fokhagymt, megszzuk, borsozzuk, meghintjk az rlt kmnnyel, beletesszk a babrlevelet, felntjk kb. 1 s fl liter vzzel, s lefedve flpuhra fzzk. A flig megpuhult hshoz hozzadjuk a burgonyt, zldbabot, ismt lefedjk, s puhra fzzk. A tejflt simra keverjk a liszttel, behabarjuk vele a levest, s kb. 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel megszrva, forrn tlaljuk.

    Rakott krumpli
    Hozzvalk 4 szemlyre:
  • 1 kg kzepes szem krumpli
  • 6 tojs
  • 10 dkg fstlt, papriks kolbsz
  • 5 dl tejfl
  • 2 tojssrgja
  • dinyi vaj/ margarin
  • 10 dkg szeletelt, fstlt szalonna (bacon)



  • Elkszts: A krumplikat 10-15 percre beztatjuk hideg vzbe, majd alaposan megsikljuk s lebltjk. A tojsokat megmossuk.
    Elkszts: A krumplit annyi hideg vzzel ntjk fel, hogy bven ellepje. Hozzadunk 1 evkanl st (ettl zletesebb lesz), s a forrstl szmtott 20 percig, fed alatt, szeld tzn puhra fzzk. A tojsokat ersen ss, hideg vzben feltesszk fni, s a forrstl szmtott 8 percig fzzk, majd hideg vzbe mertve azonnal lehtjk. A krumpli all lentjk a vizet, mg melegen meghmozzuk, s hlni hagyjuk. A kihlt tojsokat ugyancsak meghmozzuk, elnegyedeljk vagy felkarikzzuk. A kolbszt meleg vzzel lebltjk (gy knnyen lehzhatjuk a hjt), azutn vkonyan felkarikzzuk. Elkeverjk a tejflben a tojssrgkat. A stt 200 C-ra (gzst 3. fokozat) elmelegtjk. A vajjal/margarinnal kikennk egy lapos tzlltlat, aljra karikzzuk a krumpli felt, kiss megszzuk, lazn sszekeverjk, s elsimtjuk. Arnyosan elosztva a tetejre rendezzk a tojst s a kolbszkarikkat, majd megkenjk a tejfl felvel. A maradk krumplit felkarikzzuk, s kiss egymsra cssztatva a tetejre rendezzk. Egyenletesen bevonjuk a maradk tejfllel, vgl a tetejre gndrtjk a szalonnaszeleteket. A stben addig stjk, amg a tejfl s a szalonna aranybarnra pirul (35-40 perc). Vegyes idnysaltval vagy ecetes savanysggal tlaljuk.


    Rizses hs
    Hozzvalk:
  • 40 dkg vegyes zldsg (srgarpa, fehrrpa, karalb, zeller),
  • 1 zldpaprika,
  • 1 paradicsom,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 40 dkg pulyka- vagy csirkemellfil,
  • 2 evkanl olaj,
  • 15 dkg zldbors (tiszttott),
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 30 dkg hossz szem rizs,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 evkanl vaj/ margarin



  • Elkszts:

    1. A zldsgeket megtiszttjuk, megmossuk, s a zldpaprikval egytt kisebb kockkra vgjuk, illetve felkarikzzuk. A paradicsomot s a hagymt meghmozzuk, aprra felkockzzuk. A hst megmossuk, szrazra trlgetjk, s 3x3 cm-es kockkra vgjuk.

    2. Az olajat felforrstjuk, rdobjuk a hst, 2-3 percig pirtjuk, majd kivesszk a serpenybl, s flretesszk. A zsiradkba dobjuk a hagymt, a zldsgeket, a zldpaprikt s a zldborst, nhny percig ers tzn pirtjuk. Hozzadjuk a paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymt, szzuk, borsozzuk, majd beletesszk az elsttt hst, s annyi vzzel ntjk fel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Fed alatt, mrskelt tzn majdnem puhra fzzk (15 perc).

    3. A stt elmelegtjk 180 Celsius-fokra (gzst: 2. fokozat). Levvel egytt ttesszk a zldsges keverket egy mlyebb stednybe, hozzkeverjk a rizst, majd lefedjk, s 25 percig proljuk a stben. Flidben egyszer megkeverjk, ha szksges, kevs forr vizet ntnk al, s teljesen puhra proljuk.

    4. A petrezselymet lebltjk, leveleit lecsipkedjk, s finomra vgjuk. Kivesszk a rizses hst a stbl, hozzadjuk a vajat/margarint s a petrezselymet, lazn sszekeverjk, s a stednyben tlaljuk.

    Kszthetjk b lvel fztt csirkeszrnybl s mjbl, sertscombbl vagy felezett, zsenge csirkecombbl is, a zldsget pedig mindig a szezonnak megfelelen igazthatjuk hozz.

     

    Resztelt mj


    Hozzvalk 4 szemlyre:
  • 80 dkg sertsmj
  • 1 nagy fej vrshagyma
  • 3 evkanl olaj
  • 1 csapott evkanl pirospaprika
  • 1 teskanl majornna

  • Elkszts: A sertsmjat megmossuk, konyhai paprtrlvel szrazra trljk, s vkony cskokra vgjuk. A hagymt megtiszttjuk, s vkonyan felszeleteljk.

    Elkszts: Nagy serpenyben felforrstjuk az olajat, s halvny srgra pirtjuk benne a hagymt. Hozzadjuk a mjat, s lland forgats, kevers mellett 1-2 percig pirtjuk. Pirts kzben megszrjuk a pirospaprikval, a majornnval, rlt borssal, s kevergetve kszre pirtjuk, megszzuk. Azonnal tlaljuk. (A fele mennyisget flretesszk a mjpsttomhoz.) Ss vzben ftt burgonya illik hozz.

    Tkfzelk
    Hozzvalk:
  • 1 darab kb. 1,2 kg-os tk (vagy 1 kg gyalult),
  • 1 kis fej hagyma,
  • 1 csokor kapor,
  • 2 evkanl olaj,
  • 3 evkanl citroml,
  • 2 hsleveskocka,
  • 4 evkanl liszt,
  • 2 dl tej,
  • 4 dl tejfl

  • Elkszts:

    1. A tkt megmossuk, meghmozzuk, kettvgjuk, magjait kikaparjuk, hst legyaluljuk. A hagymt megtiszttjuk, aprra vgjuk. A kaprot lebltjk, szrazra rzzuk, sszevagdaljuk.

    2. Az olajat felforrstjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymt s a kapor felt. Hozzadjuk a tkt, a citromlevet, a leveskockt, s felntjk 6 dl vzzel. Felforraljuk, s lass tzn, lefedve puhra proljuk. Ne fzzk tl, mert ppp mllik!

    3. A lisztet simra keverjk a tejjel s 3 dl tejfllel, a tkhz adjuk, azaz behabarjuk a fzelket. sszeforraljuk, sval, ha nem elg savanyks, citromlvel (vagy ecettel) zestjk. Vgl belekeverjk a maradk kaprot.

    4. Tlalskor meglocsoljuk a maradk tejfllel. Prkltet, slt hst, fasrtot knlhatunk hozz. Hidegen is finom.

     

     

    Tlttt dagad
    Hozzvalk:
  • 80 dkg kicsontozott sertsdagad vagy borjszegy,
  • 2 dl tej,
  • 4 szikkadt zsmle,
  • 2 fej hagyma,
  • 20 dkg gomba,
  • 1 nagy csokor petrezselyem,
  • 5 dkg hsos fstlt szalonna,
  • 1 evkanl vaj,
  • 4 tojs,
  • 4 evkanl olaj,
  • 1 dl szraz fehrbor

  • Elkszts:

    1. A hst vatosan, hogy ki ne lyukadjon, les, hegyes kssel felszrjuk (az esetleges lyukakat vkony crnval srn bevarrjuk. A kezdk krjk meg a hentest, hogy szrja fel a hst!

    2. A tejet 2 dl meleg vzzel sszekeverjk, a zsmlkre ntjk. A hagymt meghmozzuk, finomra vgjuk. A gombt megtiszttjuk, felkockzzuk. A petrezselymet lebltjk, felaprtjuk. A szalonnt apr kockkra vgjuk.

    3. A vajat felforrstjuk, megpirtjuk benne a szalonnt, rdobjuk a hagymt s a gombt, fed nlkl kb. 5 percig pirtjuk. Mly tlba tesszk, hagyjuk kiss kihlni. A stt elmelegtjk 220 fokra (gzst: 4. fokozat).

    4. A zsmlket alaposan kinyomkodjuk, a tojsokkal, a petrezselyemmel egytt a hagyms gombhoz adjuk, zls szerint szzuk, borsozzuk, s jl sszedolgozzuk.

    5. Nem tl szorosan megtltjk a masszval a hst, a nylst bevarrjuk, s stednybe fektetjk. Az olajat felforrstjuk, s a hsra ntjk. Betesszk a stbe, 5 percig pirtjuk, majd lekapcsolunk 180 fokra (gzst: 2. fokozat), a hsra ntjk a bort, s sajt levvel tbbszr meglocsolva kb. 50 percig stjk.

    6. A hst deszkra tesszk, 10 percig pihentetjk, kihzzuk belle a crnkat, majd vkonyan felszeleteljk. Slt krumplival, burgonyaprvel, prolt rizzsel krtjk. Hidegen is finom.

     

    Kreatv hobby
     
    Oriflame
     
    Receptgyjtemnyem
     
    Bannerek
     
    Flash-ek
     
    Jtssz egy kicsit!
     
    Ha szksged van egy sztrra...
     
    Olvass!
     
    A drga id
     
    Eddig ennyien jrtak nlunk
    Induls: 2005-10-23
     
    Mindennapjaink
    2025. prilis
    HKSCPSV
    31
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    07
    08
    09
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    01
    02
    03
    04
    <<   >>
     
    Animlt kpek
     
    Nzz be hozzjuk is!
     
    info 01
     

    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros